Click picture for original source

Stiller du dig selv det spørgsmål? Det er der tilsyneladende mange andre danskere, der også gør. Men det behøver ikke være så svært. Stem på dem, du stoler mest på.


Røde og blå politikere

Hvis du har en holdning til dansk politik, har du også en holdning til europæisk politik. Mange danskere stemmer til folketingsvalg ud fra, om de er for eller imod regeringen. Om de ser sig selv som røde eller blå.

Og selvom Europaparlamentet ikke vælger en regering, så findes der røde og blå politikere.

I Europarlamentet findes der en form for europæiske partier, som er lidt anderledes, end partierne i Danmark. Men dem behøver du ikke sætte dig ind i. Det er nemlig danske partier, der stiller op i Danmark.

Så hvis du har en holdning til de danske partier, så stem ud fra den. De værdier partierne står for i Danmark er stort set de samme, som dem de står for i Europa.

Hvis du plejer at have sympati for Socialdemokraterne,  eller hvis du synes, at Venstre plejer at være fornuftige, så stem på dem. Sværere er det ikke.

En anden strategi kan være at vælge ud fra, hvilke partier du er imod. Hvis du synes Det Radikale Venstre er for elitært, eller hvis du synes, Dansk Folkeparti er for nationalistisk, så stem på noget andet.

Din stemme er en stemme for demokratiet

For mig er det bare vigtigt, at du stemmer. Uanset, hvem du stemmer på. Det er at vise politikerne, at vi borgere interesserer os for demokratiet. Og jo flere, der stemmer, des mere alvorligt bliver vælgerne taget. Derfor er din stemme en stemme for demokratiet.

.

Opdatering: Stadig i tvivl?

.

Så prøv en af følgende tests, der kan hjælpe dig med at afklare dit valg.

DR | Politiken | JP | Altinget/Berlingske

Hvis du gerne vil vide mere om Europarlamentet, kan du læse om det på Wikipedia eller på parlamentets egen side.